Hakkımızda

İlk olarak 1992 yılında Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak 2 yıllık ön lisans programı ile eğitim faaliyetlerine başlamış, 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında ise 4 yıllık lisans programı uygulayan Kocaeli Sağlık Yüksekokulu’na dönüşmüştür. Yaklaşık 20 yıl yüksekokul çatısı altında sürdürdüğü eğitim faaliyetlerinin ardından, 12/01/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dönüştürülmüştür.

Fakültemizde 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı itibarı ile Ebelik, Hemşirelik ve Sosyal Hizmet bölümleri bulunmaktadır.

Fakültemizde lisans üstü eğitim çalışmaları aşağıda belirtildiği şekilde gelişim göstermiştir:

• 1999-2000 Eğitim Öğretim yılında Doğum ve Kadın Sağlığı Hastalıkları Hemşireliği ile İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dallarında, yüksek lisans eğitimine başlanmıştır.
  • 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı'nda, yüksek lisans eğitimine başlanmıştır.
  • 2001-2002 Eğitim Öğretim yılında Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimine başlanmıştır.
  • 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine başlanmıştır.
  • 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Ebelik'te yüksek lisans eğitimine başlanması kabul edilmiştir.
  • 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Sosyal Hizmet Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlanmıştır.
  • 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Sosyal Hizmet Anabilim Dalı ve Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı işbirliğinde açılan ve Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan Çocuk Koruma Tezsiz Yüksek Lisans Programı eğitimine başlamıştır.

• 1992-1999 tarihleri arasında Kocaeli Devlet Hastanesi bahçesinde yer alan Sağlık Bakanlığına ait binada; 1999 depreminden sonra Veziroğlu Yerleşkesinde; 2005-2006 eğitim-öğretim yılının başından itibaren Umuttepe Yerleşkesindeki yeni binasında (Tıp Fakültesi yanı) eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Tanıtım Broşürü için tıklayınız